Υλικά ( για 4-6 μερίδες)
Γαρίδες (μέγεθος 20 -40), 425gr, αποφλοιωμένες
Ρύζι γλασέ 500gr
Τρεις πιπεριές: πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη
Κρεμμυδάκια φρέσκα ( επιλέγετε εσείς πόσα θέλετε, αναλόγως την ένταση της γεύσης που επιθυμείτε)
2 μέτριες ντομάτες
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,κάρυ
ελαιόλαδο, νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, περιχύνουμε ελαιόλαδο περίπου πέντε κουταλιές της σούπας.
Έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες, τις ντομάτες σε κυβάκια,τις πιπεριές σε κύβους ή λωρίδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, και όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε τα υλικά μας για να τσιγαριστούν και να ξεχυθούν τα αρώματα τους.Έπειτα, προσθέτουμε νερό στο 1/3 της κατσαρόλας και προσθέτουμε και τον πελτέ. Βάζουμε και τα μπαχαρικά μας κατά προαίρεση, αλατάκι και πιπέρι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Όταν αρχίσει και χυλώνει, βάζουμε μέσα στη σάλτσα και τις γαρίδες αφού τις έχουμε ξεπαγώσει και πλύνει στο τρεχούμενο νερό.
Τις βράζουμε περίπου για έντεκα λεπτά, δε θέλουμε άλλωστε να σφίξουν πολύ γιατί μετά δε θα τρώγονται ευχάριστα.Και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες!
Παράλληλα, ετοιμάζουμε και το ρύζι μας. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα, και όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε τους βαθμούς στο μάτι,και προσθέτουμε το ρύζι,το οποίο θα έχει βράσει όταν πιει το περισσότερο νερό του(πάντα προσθέτουμε βέβαια για να μην κάψει) και είναι μαλακό και όχι κρατσανιστό. Σουρώνουμε, και είτε τσιγαρίζουμε με φυτίνη, βιτάμ, ελαιόλαδο, είτε το αφήνουμε σκέτο, όπως επιθυμεί ο καθένας και έχουμε έτοιμο το ρύζι μας.
Δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία από το δικό μου δημιούργημα, αλλά σας λέω ότι το έκανα σήμερα το μεσημέρι και νομίζω πως άφησα τον άντρα και το μεγάλο μου γιο ευχαριστημένους! (ο μικρός δε τρώει ακόμα θαλασσινά τέτοια, οπότε είχε ρύζι με σάλτσα μόνο..)
Καλή όρεξη, να, κάπως έτσι έμοιαζε και το δικό μου φαγητάκι....
Γαρίδες (μέγεθος 20 -40), 425gr, αποφλοιωμένες
Ρύζι γλασέ 500gr
Τρεις πιπεριές: πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη
Κρεμμυδάκια φρέσκα ( επιλέγετε εσείς πόσα θέλετε, αναλόγως την ένταση της γεύσης που επιθυμείτε)
2 μέτριες ντομάτες
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,κάρυ
ελαιόλαδο, νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, περιχύνουμε ελαιόλαδο περίπου πέντε κουταλιές της σούπας.
Έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμυδάκια σε λεπτές λωρίδες, τις ντομάτες σε κυβάκια,τις πιπεριές σε κύβους ή λωρίδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, και όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε τα υλικά μας για να τσιγαριστούν και να ξεχυθούν τα αρώματα τους.Έπειτα, προσθέτουμε νερό στο 1/3 της κατσαρόλας και προσθέτουμε και τον πελτέ. Βάζουμε και τα μπαχαρικά μας κατά προαίρεση, αλατάκι και πιπέρι και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Όταν αρχίσει και χυλώνει, βάζουμε μέσα στη σάλτσα και τις γαρίδες αφού τις έχουμε ξεπαγώσει και πλύνει στο τρεχούμενο νερό.
Τις βράζουμε περίπου για έντεκα λεπτά, δε θέλουμε άλλωστε να σφίξουν πολύ γιατί μετά δε θα τρώγονται ευχάριστα.Και οι γαρίδες μας είναι έτοιμες!
Παράλληλα, ετοιμάζουμε και το ρύζι μας. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα, και όταν το νερό αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε τους βαθμούς στο μάτι,και προσθέτουμε το ρύζι,το οποίο θα έχει βράσει όταν πιει το περισσότερο νερό του(πάντα προσθέτουμε βέβαια για να μην κάψει) και είναι μαλακό και όχι κρατσανιστό. Σουρώνουμε, και είτε τσιγαρίζουμε με φυτίνη, βιτάμ, ελαιόλαδο, είτε το αφήνουμε σκέτο, όπως επιθυμεί ο καθένας και έχουμε έτοιμο το ρύζι μας.
Δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφία από το δικό μου δημιούργημα, αλλά σας λέω ότι το έκανα σήμερα το μεσημέρι και νομίζω πως άφησα τον άντρα και το μεγάλο μου γιο ευχαριστημένους! (ο μικρός δε τρώει ακόμα θαλασσινά τέτοια, οπότε είχε ρύζι με σάλτσα μόνο..)
Καλή όρεξη, να, κάπως έτσι έμοιαζε και το δικό μου φαγητάκι....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ανυπομονώ να ακούσω τα σχόλιά σας!