Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σπίτια με ξύλο και πέτρα.




Καλησπέρα!
Το blogοσπιτάκι μου έβαλε τα χειμερινά του! Πλέον ο καιρός άρχισε να αλλάζει, οι θερμοκρασίες να χαμηλώνουν, οι σόμπες και τα τζάκια να ανάβουν αναδύοντας αυτήν την γνώριμη μυρωδιά καπνού στην γειτονιά!
Έτσι λοιπόν, το μυαλό μου ταξιδεύει σε τόπους ομιχλώδεις, σε στενοσόκακα από πέτρα, σε καπνισμένες καμινάδες, σε μυρωδιές από ελληνικό καφέ στην χόβολη, κάστανα που ψήνονται, και σε ανάσες που ζεσταίνουν τα παγωμένα από το κρύο χέρια και που ζεσταίνονται μόλις κρατούν ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι...
Τέτοια εποχή, νοσταλγώ μια ζωή που δεν την έχω ζήσει, πέρα από κάποιες ολιγοήμερες ονειρεμένες διακοπές!..
Μια ζωή σε ένα γραφικό ορεινό χωριουδάκι, με χειροποίητα γλυκά, με ζεστά φαγητά, με βραδιές μπροστά στο τζάκι παίζοντας με τα παιδιά επιτραπέζια, πίνοντας λίγο κρασάκι - να πάνε τα φαρμάκια κάτω!- να νιώθεις τη ζέστη σε όλο το κορμί σου, την πέτρα και το ξύλο να σού συνθέτουν ένα σκηνικό θαλπωρής, να γεμίζουν το μυαλό σου γαλήνη έτσι που αρμονικά δένονται μεταξύ τους και σε περιβάλλουν..
Λατρεύω τα σπίτια από πέτρα και ξύλο, λατρεύω τις φυσικές διακοσμήσεις που τις θεωρώ και σικάτες και πολυτελείς και εναρμονισμένες με την ανθρώπινη φύση!
Και τέλος, μου αρέσει πολύ το πάντρεμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με στοιχεία σύγχρονης διακόσμησης αλλά και με το γεγονός ότι αυτά τα σπίτια προφέρουν απλόχερα όλες τις σύγχρονες ανέσεις προσθέτοντας και κάποια δόση πολυτέλειας..
                                 
                                 
                                                                       
                                                                                                                                      πηγή

                           

                                    

                                     πηγή

                                                                                             
                                    


           
                                                                  πηγή


                                       

                                                            

Και... μείνετε συντονισμένοι γιατί..


                                
                     https://www.facebook.com/pages/One-team-four-Seasons/329531953837995
                     https://plus.google.com/116407501833243050932/posts


11 blogs- 1 ομάδα... συνθέτουν την πιο μοναδική περιπέτεια των Χριστουγέννων!





25 σχόλια:

  1. Τέλειος ο συνδυασμός παραδοσιακής πέτρας με μοντέρνα στοιχεία και υπέροχο το σκηνικό που περιγράφεις!
    Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ονειρεύομαι χειμωνιάτικες διακοπές Δήμητρα! Και εγώ, αγαπώ πολύ τον συνδυασμό πέτρας, ξύλου και μοντέρνων στοιχείων! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τον χειμώνα!! Πέτρα, ξύλο, χιόνι και τζάκι!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Λίλια, περιγράφεις μια άκρως ειδυλλιακή και ρομαντική στιγμή!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν έχεις παει ποτε απο την Πελοπόνησσο και συγκεκριμενα στη Μάνη, εκεί υπαρχουν ολά αυτά τα στοιχεια που αναφερεις στα σπίτια τους,πέτρα,ξυλο και ελια,όλα αρμονικα δεμένα με την φύση....τόσο όμορφα όσο και οι εικόνες που μας δείχνεις Βέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια Μαρία μου έχω πάει Πελ/σο και ουκ ολίγες φορές μάλιστα! Η Μάνη, είναι κάτι το ξεχωριστό από άλλη εποχή της Ελλάδας βγαλμένη! Συνδυάζει όσα προείπα, αλλά επίσης και όλα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, Κορινθίας, αλλά και λίγο πιο βόρεια, όλα τα χωριά, Ζαγοροχώρια, Μακεδονικά κλπ, έχουν την δική τους ομορφιά και ταυτότητα!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  5. Πότε φεύγουμε?? Θέλω και εγώ, όλα αυτά που περιγράφεις, να τα ζήσω κάποια στιγμή!! Το ίδιο όνειρο έχουμε!! Θέλω να βγαίνω από το σπίτι και να μυρίζω το καμένο ξύλο!! Η δεύτερη φώτο με τα χριστουγεννιάτικα υπέροχη και βέβαια η κουζίνα ρουστικ!!!!!! Για να καταλάβω... στόλισες το σπίτι?? :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τα όνειρα Ελεάνα!! Χαχα! Τώρα με την μουντάδα την σημερινή, θα ταν ό τι έπρεπε μια εκδρομούλα στο βουνό!! Ναι, κάτι έχω αρχίσει να φτιάχνω για Χριστούγεννα, όχι όμως να στολίσω το σπίτι ακόμα! Δε θα μείνει τίποτα με τα αγόρια! Αλλά ξέρεις, λέμε τραγουδάκια, έφτιαξα και σαν πρόβα μπισκότα βουτύρου και μπήκαμε λίγο στο πνεύμα!
      Φιλάκια, καλημέρα!

      Διαγραφή
    2. Φτιάξε καφέ και έφτασα!!! χαχαχαχαχα Δε κάνει να τα φάτε μόνοι σας!!

      Διαγραφή
    3. Χαχα!!! Πάρε το αεροπλάνο και έλα! Θα σου κάνω και κουραμπιέδες και μελομακάρονα! Ό, τι πρέπει για απογευματινό συνοδευτικό με τον καφέ!!

      Διαγραφή
  6. Αχ έχουμε κι εμείς πέτρινο σπίτι, το πατρικό του άντρα μου στην Μάνη αλλά θέλει πολύ δουλειά να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Και μ αρέσουν τόοοοοσο πολύ! Υπέροχα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Χριστίνα; Τι ωραίος τόπος η Μάνη! Φαντάζομαι τι όμορφο που θα ναι με την πέτρα του το σπιτάκι σας! Ορίστε, άλλο ένα project για σένα να κάνεις τα θαύματά σου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  7. Τι υπέροχος συνδυασμός η πέτρα με το ξύλο και τόσο ζεστός και φιλόξενος!! Λατρεύω τη μυρωδιά του ξύλου και τις βραδιές στο σπίτι με μία κούπα αρωματικό τσάι και σπιτικό γλυκό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου άνοιξες τη όρεξη με το γλυκό, αλλά επίσης θα ήταν ωραίο ένα φλιτζάνι ζεστό κρασί με ψημένα κάστανα στο τζάκι! όντως, είναι ένας ζεστός συνδυασμός το ξύλο με την πέτρα, που προσφέρει στιγμές θαλπωρής και ηρεμίας! Καλημέρα και φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Τι όμορφες εικόνες που μας μετέφερες!Νιώθω ήδη τη θαλπωρή που περιγράφεις μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι χρειαζόμαστε μίνι διακοπές από την ρουτίνα, έτσι δεν είναι; Καλή μέρα και σε σένα Βάσω μου!

      Διαγραφή
  9. τι όμορφα που τα περιγράφεις! θέλω κι εγω τουλάχιστον για λίγες μέρες να ξεφυγω σε ενα τετοιο τοπίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά Ντίνα, για αποδράσεις το ΠΣΚ είναι ό, τι πρέπει!!! Σου το εύχομαι να μπορέσεις για λίγες μέρες να ξεκουραστείς σε ένα μέρος σαν και τα παραπάνω! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  10. μα τι υπεροχα σπιτια! πραγματικα ειναι φανταστικο να εισαι τετοια εποχη σε ορεινο χωριουδακι με καλη παρεα και ποτο κ φαγητο και μπροστα στο τζακι! με το καλο να το ζησουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Ζήνα μου να τα καταφέρουμε έστω και για λίγες μέρες μέσα στον χειμώνα! Είναι τουλάχιστον αναζωογονητικό να ξεφεύγεις με καλή παρέα και να ζεις λίγες στιγμές ζεστασιάς και ψυχικής γαλήνης!
      Καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή
  11. θέλω ένα τέτοιο τοπίο να το απολαμβάνω από το τζάμι του παραθύρου μου καθισμένη 'ένα τέτοιο σαλόνι.Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι ωραίο να ονειρευόμαστε τέτοιες σκηνές έ; Σου εύχομαι Αλέκα μου, να απολαύσεις αυτήν την σκηνή που περιγράφεις, λίαν συντόμως!!!

      Διαγραφή
  12. Τέλεια τα σπιτάκια!!! Λατρεύω το πάντρεμα πέτρας και ξύλου!! Πολύ όμορφο το γιορτινό μπλογκοσπιτάκι σου Βέρα μου!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Θάλεια μου για τα καλά σου λόγια! Στόλισα το blogοσπιτάκι για να μπούμε σιγά σιγά στην χριστουγεννιάτικη διάθεση!! Και εγώ αγαπώ πολύ αυτόν τον συνδυασμό πέτρας και ξύλου στην αρχιτεκτονική!
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Ανυπομονώ να ακούσω τα σχόλιά σας!

Γράμμα στον Αγιο Βασίλη!!!- Τα αλφάβητα των σκέψεων, Christmas Edition!!

''Ά γιε μου Βασίλη, Β λέπεις τα σκοτάδια μας; Γ έμισε η πλάση βούρκο και καταχνιά... Δ εν έχουμε σταγόνα ελπίδα,λίγο φως και μια...